Zenei ajánló

www.jewbox.hu - A Zsidó Zene Világa

Zsidó időszámítás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Időjárás

Címkék

1989 (2) alkotmány (3) alkotmánybíróság (2) állam (3) állam; (2) az evolúció lényege a mák (1) bárdok (1) benjámin (1) bugsy siegel (1) buzi (1) cartman (1) challah (1) coro (4) despota (1) divat (3) eisenberger (1) étel (1) ételek (1) étkezés (1) evolúció (1) fidesz (7) fityma (1) flódni (1) generátor (1) gengszter (2) hámán tasak (1) hanuka (1) héber (2) hello kitty (1) híres (1) index (1) index.hu (1) ital (1) izrael (5) jew (3) jiddis (3) kapedli (1) kemény zsidók (6) kérdések (1) kétharmad (1) kindli (1) kipa (1) király (2) kisz (1) klezmer (4) könyv (1) körülmetélés (1) kóser (9) kóser húsvét (1) kosher (7) kosher coronita (2) kosher nostra (3) kulabá (1) kyle (1) lansky (1) likud; (1) lmp (1) lmp; (1) maffia (3) magyar (4) magyar zsidó; (1) mcdonalds (1) megváltó (1) meleg (1) menyhárt tamás (1) mese (1) meyer (1) meyer lansky (1) mézesmadzag (1) micimackó (1) minimal (4) mooney never sleep (1) moszad (4) mucsi (1) mucsi a titanicon (1) music (3) narancs (1) név (1) nyári zsidó fesztivál (1) nyel (1) nyelvoktatás (1) nyelvtanfolyam (1) orbán (4) orbán viktor (6) pempi (1) pénz (1) pészah (1) pfefferkuchen (1) pizeta (1) poén (2) politika (1) póló (1) programajánló (1) purim (2) reagadelica (1) recept (1) remény (1) rich cohen (1) rugelach (1) sábeszdekli (1) schiffer andrás (1) schiffer andrás; (1) schmitt pál (1) shalom (11) shalomblog (2) shalom blog (1) shalom kitty (1) south park (1) stand up comedy (2) steiner kristóf (1) sütemény (1) süti (2) szavazás (1) szochnut (1) techo (4) tel aviv (1) titanic (1) titkosszolgálat (6) tóra (4) újság (1) ünnep (3) választás (2) választás 2010 (2) vers (1) vicc (2) viktatúra (1) viktor (8) wall street (1) zene (3) zsidó (23) zsidó; (1) zsidóság (5) zsidó húsvét (1) zsidó tábor (1) Címkefelhő

Moszad - 4. rész

2010.02.19. 10:00 :: Dj. Efraim (törölt)

Könyvajánló

 

Gordon Thomas: Moszad

A világon először Gordon Thomas - Moszad ügynökökkel, informátorokkal és mesterkémekkel folytatott, zárt ajtók mögött készült interjúk, valamint hiteles dokumentumok és szigorúan bizalmas források alapján - derít fényt a Moszad titkaira. Moszad - e szónak ezernyi jelentése van. Egyeseknek a Moszad Izrael akaratának precíz és olykor halálos beteljesítője. Férfiak és nők mindenre elszánt csoportja, mely a háttérből irányította a náci háborús bűnös, Adolf Eichmann elrablását és ellopott egy MIG-et az irakiak orra elől. Mások szerint azonban a Moszad egy félelmetes titkos ügynökség, könyörtelen kémhálózat, amely képes bármit elérni...

 

Efraim Halevy: A Moszad főnöke voltam

Szakemberek és laikusok egyetértenek abban, hogy az izraeli Moszad a világ egyik leghatalmasabb és leghatékonyabban működő titkosszolgálata. E könyv szerzője, Efraim Halevy 1961 óta ennek a szervezetnek az alkalmazottjaként teljesített szolgálatot, 1998 és 2002 között pedig a legmagasabb posztot töltötte be, ő volt a Moszad főnöke. A közel-keleti válságról az övénél hitelesebb beszámolót aligha írhatna más. Az egymást követő izraeli kormányfők, Rabin, Samir, Netanyahu, Barak és Saron hivatali ideje alatt Halevy mindvégig a tárgyalóküldöttségek külső vagy belső, de mindenképpen igen befolyásos tagja volt. Olyan időszakban küzdött a térség békéjének megteremtéséért, amikor az iszlám terrorizmus egyre fenyegetőbben jelent meg mind a Közel-Keleten, mind a világ más régióiban. Halevy kivételezett pozíciójának köszönhetően bepillanthatunk a Moszad kulisszatitkaiba, izgalmas portrékat olvashatunk Izrael miniszterelnökeiről és a nemzetközi politikai élet meghatározó szereplőiről: Jasszer Arafatról, Szaddám Huszeinről, Kadhafiról, Husszein királyról, Bill Clintonról, valamint az idősebb és az ifjabb George Bushról. Halevy őszintén leírja, hogy a könyvében tárgyalt időszak szokatlan helyzeteket eredményezett, ugyanis a titkosszolgálatoknak – az iszlám terrorszervezetek egyre fenyegetőbb tevékenysége miatt – megszokott gyakorlatukkal ellentétes módon időről időre ki kellett adniuk a „titkaikat”. Nem egy esetben közvetlenül államfőkkel álltak kapcsolatban, hiszen egy-egy eltitkolt vagy félreértelmezett információ akár emberek ezreinek a halálát okozhatta volna. Eddig ismeretlen tényeket tudunk meg a palesztinokkal és a Jordániával folytatott tárgyalások hátteréről, vagy éppen a Közel-Keleten is fenyegető tömegpusztító fegyverek kifejlesztésének veszélyéről. Ír a szerző a CIA közel-keleti jelenlétéről, és arról, mennyiben befolyásolta a térség békefolyamatait az Egyesült Államok magatartása –, de a felsoroltakon kívül még számtalan érdekfesztítő témát érint. Rendkívül izgalmas beszámoló attól az embertől, aki hosszú évtizedeken át a nagypolitika árnyékban küzdött a Közel-Kelet és a világ biztonságáért. Efraim Halevy, a Moszad volt főnöke jelenleg a Jeruzsálemi Héber Egyetemen a Stratégiai és Politikai Tudományok Központjának vezetője. 1996 és 1998 között az Európai Unió izraeli nagyköveteként teljesített szolgálatot.

Daniel Silva: A Moszad ügynöke

Név: Gabriel Allon, izraeli kém, bérgyilkos és restaurátor.
Célállomás: Amszterdam
Feladat: egy meggyilkolt holland ügyének felderítése, akinek az izraeli titkosszolgálathoz is köze volt.
Rutin feladatnak tűnik, főként egy olyan dörzsölt ügynöknek, mint Allon, de nyomozás közben váratlanul forró nyomra bukkan, amely egészen a csatorna másik oldalára, London szívéig viszi, ahol egy terrorista csoport nagyszabású merényletre készül. közben elrabolják az amerikai nagykövet lányát, és a helyszínre érkező Allont az elkövetők felismerik, így ő is rákerül a halállistára… Elizabeth Halton percei meg vannak számlálva; Allon versenyt fut az idővel, és a fél világot beutazza, hogy megmentse a nőt, de legfőképpen, hogy elkerülje a biztos halált.

1 komment

Címkék: moszad zsidó titkosszolgálat

A bejegyzés trackback címe:

https://shalom.blog.hu/api/trackback/id/tr241758466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

144000 2011.11.23. 10:30:51

Alíz csodaországban arány-kapukon is át tudott bujni,e Liza-bet az ajtókulcson is át tud hatolni, alagút-jelenséggel?Kész mátrix ez az ügynökösdi,de nem kell ezt úgy felfújni,ahogy a világegyetemet sem...még a végén tüdőtágulást kapunk tőle,mint a dohányosok is...tűd-hő...ezek a tört-én-netek úgy hiányoznak,mint tevepúp a hátra.s=tv tévutak Alíz meg Liza útja.°O kész messiási aranykapuk,német tór kapu,gall arany d'ór,ezt nem Tóra meg-tóra-láss-hulla mondtam?(megtorlásul)
süti beállítások módosítása