Zenei ajánló

www.jewbox.hu - A Zsidó Zene Világa

Zsidó időszámítás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Időjárás

Címkék

1989 (2) alkotmány (3) alkotmánybíróság (2) állam (3) állam; (2) az evolúció lényege a mák (1) bárdok (1) benjámin (1) bugsy siegel (1) buzi (1) cartman (1) challah (1) coro (4) despota (1) divat (3) eisenberger (1) étel (1) ételek (1) étkezés (1) evolúció (1) fidesz (7) fityma (1) flódni (1) generátor (1) gengszter (2) hámán tasak (1) hanuka (1) héber (2) hello kitty (1) híres (1) index (1) index.hu (1) ital (1) izrael (5) jew (3) jiddis (3) kapedli (1) kemény zsidók (6) kérdések (1) kétharmad (1) kindli (1) kipa (1) király (2) kisz (1) klezmer (4) könyv (1) körülmetélés (1) kóser (9) kóser húsvét (1) kosher (7) kosher coronita (2) kosher nostra (3) kulabá (1) kyle (1) lansky (1) likud; (1) lmp (1) lmp; (1) maffia (3) magyar (4) magyar zsidó; (1) mcdonalds (1) megváltó (1) meleg (1) menyhárt tamás (1) mese (1) meyer (1) meyer lansky (1) mézesmadzag (1) micimackó (1) minimal (4) mooney never sleep (1) moszad (4) mucsi (1) mucsi a titanicon (1) music (3) narancs (1) név (1) nyári zsidó fesztivál (1) nyel (1) nyelvoktatás (1) nyelvtanfolyam (1) orbán (4) orbán viktor (6) pempi (1) pénz (1) pészah (1) pfefferkuchen (1) pizeta (1) poén (2) politika (1) póló (1) programajánló (1) purim (2) reagadelica (1) recept (1) remény (1) rich cohen (1) rugelach (1) sábeszdekli (1) schiffer andrás (1) schiffer andrás; (1) schmitt pál (1) shalom (11) shalomblog (2) shalom blog (1) shalom kitty (1) south park (1) stand up comedy (2) steiner kristóf (1) sütemény (1) süti (2) szavazás (1) szochnut (1) techo (4) tel aviv (1) titanic (1) titkosszolgálat (6) tóra (4) újság (1) ünnep (3) választás (2) választás 2010 (2) vers (1) vicc (2) viktatúra (1) viktor (8) wall street (1) zene (3) zsidó (23) zsidó; (1) zsidóság (5) zsidó húsvét (1) zsidó tábor (1) Címkefelhő

,,miként lett 1989. reménységéből 2010. csaló politikusa"

2010.11.02. 19:55 :: Shalomblog

(A cikk az itt kialakult vita és a jelenlegi politikai helyzet miatt íródott, a cím idézet Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Charta 2010. november 2-i demonstrációján elhangzott beszédéből.)

Alea iacta est:

 

A Fidesz igenis szélsőséges párt! Szélsőséges mindazokkal, akik nem csak bólogatni és az igenekt skandálni akarják, hanem véleményt nyílvánítani, részt venni a politikai életben. Szélsőséges azokkal szemben is akik olyan kormányt kívánnak ami nem látszat politikával hülyíti a népet és így tesz szert támogatottságra. Röhejes, hogy a jelenlegi helyzetben csak az LMP meri kijelenteni mit csinál Orbán Viktor; hülyének néz mindekit. Április 11-e óta két cél felé halad a kormány. Sőt, nem írok kormányt, két cél felé halad a Fidesz, ami sokszor a KDNP-vel való egyeztetés nélkül alkot véleményt, mint kormány. Eszközökben nem válogatva látszat politikával igyekszenek növelni támogatásukat, ezenkívül minden fontosabb szervet kisajátítani. A köztársasági elnök pozíciójába pártkatonaként beültették Schmitt Pált, aki megválasztásának örömére azonnal saját érdemrendet alapított. Van aki ezt nem tartja röhejesnek? 

Miért érezhetik néhányan úgy, hogy bíráljuk Orbán Viktort? Nem tudom, miért érezhetjük mi úgy, hogy Viktor egyszemélyben, despotaként akarja irányítani az országot?

Csak nézzük meg a legaktuálisabb politikai eseményt. A Fidesz benyújt egy törvényjavaslatot -amiről tudják, hogy alkotmányellenes lesz- úgy időzítve, hogy az már Schmitt Pál hatásköre alá tartozzon. Ezt a törvényt meglepő módon a Fidesz uralta országgyűlés megszavazza, majd a várt módon az Alkotmánybíróság visszadobja EGYHANGÚAN, mondván alkotmányellenes. Példátlan módon a magyar történelemben a rendszerváltás után erre a határozatra néhány órával később benyújtanak egy újabb törvénymódosítást:

Korlátozzák az alkotmánybíróság hatáskörét. Lázár János bizonyítva azt, hogy hithű pártkatona és, hogy a sakktáblán nem több egy gyalognál (félreértések miatt nem nevezem parasztnak) az alábbi mondattal kommentálta a javaslatát:


"A jogállam megszilárdulásával az alkotmánybíráskodás ilyen széles jogköre mára indokolatlanná vált"

Nagyon szép mondat! Elismerést érdemel. Elismerést érdemel az, hogy szerinte az ami a jogállam megszilárdulásának fontos és a demokrácia fenntartásának nélkülözhetetlen eszköze indokolatlanná vált. Pontosítsunk: a demokrácia vált indokolatlanná. Az, hogy ma módosítások nélkül újra benyújtották azt a bizonyos alkotmányellenes különadóról szóló törvényjavaslatot nyílt üzenetet fogalmaz meg: 

A Fidesz nem hajlandó eltűrni semmilyen ellensúlyt.

Mielőtt bírálnának emiatt a kijelentésem miatt, szépen kérek minden olvasót gondolja végig. Milyen ellensúly gördül eléjük jelenleg? Ha elfogadják az alkotmánybíróság korlátozásáról szóló törvényt is, mi fogja képviselni a féket a kormány előtt? Az országgyűlésbe bekerült ellenzéki pártok? Nem! A köztárssági elnök tekintélyével és privilégiumaival? Nem! Az Alkotmánybíróság? Sajnos már az sem.

Ez lenne a nemezti együttműködés, amit maga Orbán Viktor hirdetett meg? A Fidesz szerint az együttműködés az, ha mindeki azt csinálja, amit Orbán Viktor mond? Április 11-e óta érlelődik az, hogy a Fidesznek nem kell ellensúly, kritika, vagy bármiféle magatartás, ami nem az ő általuk meghatározott normának felel meg.

Kicsit meguntam azt, hogy az itteni hozzászólások összemosnak minket azzal, hogy felsőbbrendűnek tartjuk magunkat (itt a szerkesztőkre gondolok) és emiatt vált kritikáink célpontjává Orbán Viktor. Nem a mi kritikánk célpontjává vált, az ország vált az ő célpontjává. Kérdés az, hogy ki mikor ismeri fel a jelenlegi helyzetet és akarna változtatni. A politikai nézetek meghaladottak már Magyarországon. Van egy erős jobboldali párt, ami jelenleg az egyeduralom felé tart átgázolva mindenen, ami útjába kerül. Van egy baloldali párt, ami az elmúlt időkből olyan megitélési deficittel küzd, amit még néhány évig nem küzd le. Van egy szélsőjobboldali párt, ami a szakértelmet csak nyomokban tartalmazza és van egy másik jobboldali párt, aki legalább annyit kimert jelenteni;Orbán Viktor hülyének néz mindekit.

Tudom, hogy én, illetve mi vagyunk a gyerekesek/röhejesek/szánalmasok/deviánsok/liberálisok/antidemokraták, akik rosszul látják a helyzetet és csak kongatjuk a vészharangot egy régóta beígért Szebb Jövő előtt/ellen. Legyen ez, legyen azoknak igazuk, akik elítélnek minket, de nem nehéz gondolkozni, felmérni a jelenlegi helyzetet, átgondolni, hogy hova tartunk és mi történik.

 

Efraim
Shalomblog szerkesztőség
Shalom Alecihem

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: orbán fidesz 1989 orbán viktor viktor állam alkotmánybíróság alkotmány

A bejegyzés trackback címe:

https://shalom.blog.hu/api/trackback/id/tr1002417620

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Orbán imitátor 2010.11.03. 12:14:09

Gyurcsány tegnap egy egyszer már - másnál - bevált recepthez nyúlt: a Kossuth térre hívott több ezer ember előtt ilyeneket mondott: Az igazi ellenség természetesen a despota Orbán Viktor, aki hazudik, csal, lop, a javunkat akarja – nem adjuk &nd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása