Zenei ajánló

www.jewbox.hu - A Zsidó Zene Világa

Zsidó időszámítás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Időjárás

Címkék

1989 (2) alkotmány (3) alkotmánybíróság (2) állam (3) állam; (2) az evolúció lényege a mák (1) bárdok (1) benjámin (1) bugsy siegel (1) buzi (1) cartman (1) challah (1) coro (4) despota (1) divat (3) eisenberger (1) étel (1) ételek (1) étkezés (1) evolúció (1) fidesz (7) fityma (1) flódni (1) generátor (1) gengszter (2) hámán tasak (1) hanuka (1) héber (2) hello kitty (1) híres (1) index (1) index.hu (1) ital (1) izrael (5) jew (3) jiddis (3) kapedli (1) kemény zsidók (6) kérdések (1) kétharmad (1) kindli (1) kipa (1) király (2) kisz (1) klezmer (4) könyv (1) körülmetélés (1) kóser (9) kóser húsvét (1) kosher (7) kosher coronita (2) kosher nostra (3) kulabá (1) kyle (1) lansky (1) likud; (1) lmp (1) lmp; (1) maffia (3) magyar (4) magyar zsidó; (1) mcdonalds (1) megváltó (1) meleg (1) menyhárt tamás (1) mese (1) meyer (1) meyer lansky (1) mézesmadzag (1) micimackó (1) minimal (4) mooney never sleep (1) moszad (4) mucsi (1) mucsi a titanicon (1) music (3) narancs (1) név (1) nyári zsidó fesztivál (1) nyel (1) nyelvoktatás (1) nyelvtanfolyam (1) orbán (4) orbán viktor (6) pempi (1) pénz (1) pészah (1) pfefferkuchen (1) pizeta (1) poén (2) politika (1) póló (1) programajánló (1) purim (2) reagadelica (1) recept (1) remény (1) rich cohen (1) rugelach (1) sábeszdekli (1) schiffer andrás (1) schiffer andrás; (1) schmitt pál (1) shalom (11) shalomblog (2) shalom blog (1) shalom kitty (1) south park (1) stand up comedy (2) steiner kristóf (1) sütemény (1) süti (2) szavazás (1) szochnut (1) techo (4) tel aviv (1) titanic (1) titkosszolgálat (6) tóra (4) újság (1) ünnep (3) választás (2) választás 2010 (2) vers (1) vicc (2) viktatúra (1) viktor (8) wall street (1) zene (3) zsidó (23) zsidó; (1) zsidóság (5) zsidó húsvét (1) zsidó tábor (1) Címkefelhő

-Cím nélkül-

2010.04.19. 14:06 :: Shalomblog

Nos, e poszt megírásához egy külső esemény vezetett. Megvádoltak azzal, hogy nem tisztelem eléggé közös ügyünket -aminek ugyanannyira fontosnak kell lennie magyar és zsidó ember számára- és a legfájóbb az egészben, hogy ez a Holokauszt emléknapján ért. Tegnap nem tudtam erre reagálni, mert az Élet menete felvonuláson vettem részt és egyik szerkesztőtársam hívta fel a figyelmem a rágalomra. (nem véletlenül nem írtam címet hozzá. Nem tudtam volna megfelelőt adni neki, bár bekezdésre tagoltam a mondanivalóm).

A Blog elindítása óta próbálom posztjaimmal felhívni az emebrek figyelmét a jelenlegi antiszemita és rasszista helyzetre. A jelnlegi Magyarországon rég nem látott teret hódított magának az emberek kirekesztésének eszméje.

Mióta beálltam ide szerkesztőnek fontos ügyemmé vált a magyar zsidóság felemelése és az Izrael nacionalizmus kiterjesztése. Úgy látom, hogy fontos, hogy a megfelelő eszközökkel elérjük a liberális eszmék teljeskörű kiterjesztését. Nem szabad, hogy a kirekesztés, magyar önérdekek, lázítók, antiszemiták, csőcselékek ennek az útjába álljon.

Írtam már a jelenlegi politikai helyzetről és az ezzel szemben lévő elvárásaimtól. Szeretném -és ezt nem csak a magam nevében mondom- ha az elkövetkezendő generációk szebb jövőjét ma itt Magyaroszágon Izrael közreműködésével megalapoznánk.Fontosnak tartom továbbá a két állam szerves együttműködését és a zsidóellenes agyarság visszaszorítását. Nem engedhetjük, hogy egy kisebb csoportű csőcselék terrorizálja az igazhitű magyarokat, akik szeretnék az országot felemelni. 

A magyar közélet elzárkózik ezektől a kérdésektől. Az LMP -akik meghatározzák a magyar médiát- segíthet ezen a helyzeten. Hiszek abban, hogy ha mindekihez egyenlően jut el, az amit a Magyarországon élő emberek érdekeinek tartunk, akkor mindenki ugyanúgy belátja, hogy ez a helyes, követendő út. Be kell látnia mindekinek, hogy, csak együttes erővel működhet az, amit sokan csak ,,Szebb jövőnek" hívnak. Látnia kell mindekinek, hogy ez közös érdek. Nem szabad, hogy megkülönböztessük az embereket származási vallási v egyéb alapon. Mindenkinek Magyarország érdekét kell szolgálnia és hiszek abban, hogy ebben Izrael nagy segítséget nyújthat.

Mélyen megbántott az a feltételezés, hogy nem veszem komolyan, azt amiért itt már régóta küzdök szerkesztőtársaimmal. Remélem, mindenkinek világos lesz, hogy miért érdemes itt harcolni. Ha összefogunk, akkor sikerre vihetjük ügyünket. Ha egy mondattal kellene kifejeznem, hogy miben hiszek, akkor az ez lenne:

,,Az ország kétharmada zsidó, csak még nem mindenki tud róla."

 

 Shalom Aleichem!

Efraim


 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://shalom.blog.hu/api/trackback/id/tr991934247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pál Apostol 2010.06.01. 16:24:58

Kedves Blogszerkesztő!
Hívő keresztény emberként nem vagyok és nem is lehetek antiszemita, ha ismeri a zsidó-keresztény teológiát akkor tudja miért.
A magyar zsidóság viszont nem szorul az Ön általi felemelésre, hiszen Ők felemelik önmagukat tehetségük révén. De kérem, ez Magyarország és a közös hazánk ügyeit csak magyar állampolgárok befolyásolhatják, még akkor is ha Izraelről van szó. Tisztelem és becsülöm a zsidó népet de Izraelnek le legyen beleszólása soha életünkbe. Ez soviniszta fellépés Ön által. Azt látom viszont, hogy Ön nem hívő zsidó hiszen a liberális eszméket preferálja melyek Istenellenesek. Nos egyensúly kell és nem egy eszmerendszer egyeduralma. Liberális volt pl. Széchenyi is. Az okfejtésében még egy nagy problémát veszek észre. Ön a magyar népet egyöntetűen kirekesztőnek, önérdekűnek, lázítónak, antiszemitának és egyáltalán csőcseléknek nevezte. Ez az igazi kirekesztés. Ön azt a vonalat látszik követni melyet a korábbi SZDSZ akik a végén már minden nagy többségit kirekesztettek és csak a kisebbség és deviancia volt jó nekik.
Egyetértek viszont azzal, hogy igazi baráti kapcsolatot kell kiépíteni Izrael állammal és együttműködni mindenben amiben lehet. De nem a liberalizmus talaján hanem a közös eredetű hit alapján. A közös hitkőr (pl parancsolatok) jó alapot jelentenek. Ezért én már tettem és teszek is a jövőben. Harcolnunk kell az antiszemitizmus ellen de harcolnunk kell minden más sovinizmus ellen is. De csak egyenrangú státuszban. Nem alárendeltként. Várom válaszát. ui.:Azért nem az ország 2/3-a zsidó, tudom csak képletes idézet. Shalom. Azaz békesség legyen veled és a lelkedben
süti beállítások módosítása